lunes, 4 de diciembre de 2017

Diari de socials (Indonesia)



23/11/17
I.N.C            


Economia  
Creixement de l'economia a Indonèsia




L'informe econòmic trimestral del Banc Mundial pronostica un creixement del 5,3% durant el present exercici gràcies, en bona mesura, a les reformes de


la política fiscal i del clima d'inversió del país asiàtic.
L'acte de presentació del reporti va comptar amb la presència de la ministra de Finances, Sr. Mulyani Indrawati, i el director de l'Oficina de l'organisme multi lateral a Indonèsia, Rodrigo Chaves.


D'acord amb les projeccions de l'informe, la progressió del PIB es manté en un 5,1% per al 2016 i en una taxa del 5,3% per a l'any en curs. Aquest avanç es veurà reforçat gràcies a una major inversió privada i a la flexibilització monetària. També s'espera que el consum privat millori lleugerament el 2017, ja que la inflació es manté baixa i la confiança del consumidor augmenta de manera progressiva.
En la seva intervenció, la titular de Finances va destacar que el descens en el valor de les exportacions ve reflectit per la caiguda en el volum d'aquestes vendes a l'exterior. No obstant això, el dèficit de la balança per compte corrent es va rebaixar a conseqüència d'una millora en la balança comercial. Segons l'anàlisi, el deute extern continua a l'alça. No obstant això, es manté a un nivell modest (36% del PIB) i la majoria d'aquesta és a llarg termini.


La funcionària indonèsia apuntà que el país ha millorat la seva credibilitat  en matèria de política fiscal.
Al contrari que el que ha passat en anys anteriors, el pressupost de 2017 tracta d'assolir uns objectius d'ingressos més factibles. No obstant això, és necessària la implementació de reformes en l'Administració i en l'àmbit tributari per aconseguir aquestes metes.
Segons l'opinió de Chaves, millorar la qualitat de la despesa pública és un factor crític perquè Indonèsia aconsegueixi els seus objectius de desenvolupament a curt i mig termini. Per aconseguir aquesta fita, es necessita instrumentar dues accions. En primer lloc, és essencial resignar la despesa pública cap a aquells sectors prioritaris com salut, infraestructures i assistència social. D'altra banda, és indispensable maximitzar l'eficiència de la despesa en tots els rubors d'activitat, com agricultura i educació. Segons l'economista en cap del Banc Mundial a Jakarta, Hans Anand Beck, aquesta millora en la qualitat de la despesa suposaria una major repercussió en el creixement econòmic i en la disminució de la pobresa del país.
En relació a la distribució de la despesa, la ministra va ressaltar que més de la meitat d'aquesta partida s'ha destinat a les administracions regionals.
En el transcurs de l'esdeveniment també es va fer esment a la millora que Indonèsia ha experimenta en l'índex de facilitat de fer negocis ( 'Doing Business') del Banc Mundial, avançant posicions (del lloc 106 al 91).


En definitiva, l'informe de l'entitat destaca que, tot i els diversos riscos als quals s'enfronta l'economia local, com la incertesa de la política econòmica mundial i la volatilitat del mercat financer, el creixement econòmic del país es veurà impulsat gràcies a una eficaç retribució de la despesa pública hi ha un millor clima d'inversió.

15/11/17
I.N.C                     


Societat   
Maltracte a les dones a Indonèsia




El maltracte a les dones augmenta a Indonèsia.Des de l'aplicació de les normes islàmiques a 2001, la situació de les dones ha empitjorat notablement caient en el maltracte.

A  Ache, Indonèsia  estaven aplicant normes Islàmiques molt estrictes, que a les dones els hi fan la vida impossible.
Las dones que son islàmiques pateixen molt , tenen que aguantar coses que no poden aguantar, com per exemple entrar tard a casa o estar amb un altre home que no sigui el teu marit i haver de pagar molt car,  ja que poden ser castigades.
A la província Indonèsia de Aceh, on s'aplica la Sharia, que és una llei islàmica , s'ha produït l'apallissa ment cada mes.
En públic, amb càmeres i davant desenes de persones que observen com els infractors de la llei reben els cops estipulats pel tribunal islàmic.
Els botxins és cobreixen el rostre; dues dones uniformades ajuden a la víctima: i els assistents al macabre espectacle veuen i senten els gestos i crits de dolor dels castigats. Com la jove de la fotografies presa en la mesquita d'Al Furqan fustigada per mantenir una cita amb un home que no és el seu marit; alguna cosa prohibit per la Sharia.
Aceh ha endurit en els últims anys l'aplicació de la llei islàmica. En aquest territori en el qual viuen unes 220.000 persones es condemna durament l'adulteri, el consum d'alcohol, certs vestits, la venda d'aliments en el ramadà i fins i tot estar tot sol amb una persona del sexe oposat que no és cònjuge o parent. Els infractors s'enfronten a càstigs corporals, la majoria de les vegades flagel·la públiques. I és rar el mes que se salda sense cap sentenciat. Les autoritats creuen que aquests actes públics serveixen d'element dissuasiu per a la població.
La província és l'única d'Indonèsia en la qual s'aplica la Sharia. El país, de 255 milions d'habitants, concentra la major població musulmana del món i registra des de fa anys amb escasses mobilitzacions en contra una realitat cruel i degradant que ha estat durament criticada per les organitzacions internacionals.
Els condemnats són homes i dones. Però són elles, com sempre, les més vulnerables. Sobretot davant les acusacions d'adulteri en una societat que, tradicionalment, les culpa d'aquestes deshonres. No cal oblidar que després del flagel·la públic, elles, les adúlteres, s'enfrontaran a l'aïllament social.


Difícilment podrà desprendre's la jove de la fotografia d'aquesta lletra escarlata que li han col·locat les autoritats d'una província en la qual també es prohibit, per exemple, que les dones vagin soles a llocs d'oci després de les onze de la nit.


No hay comentarios:

Publicar un comentario